Sales legends Media

Voorbereiden op de voorbereiding

Een succesvolle verkoper bereid zich voor op alle fases van het verkoopproces. Van kwalificatie tot de nazorg. Toch bereiden de meeste verkopers zich onvoldoende voor. Terwijl het succes in de verkoop zit in het invullen van de details. Verkopen is geen makkelijk vak. Hoe beter voorbereid je bent, hoe groter je je resultaat zijn. De experts zeggen niet voor niks dat het 50% van je succes zit in een goed voorbereiding. Maar toch bereiden de meeste verkopers zich alleen maar op de eerste verkoopgesprek en koud bellen.

Je kan je voorbereiden op alle fases en dat heb je zelf in de hand. Het is niet in beton gegoten. Uiteraard zijn er veelvoorkomende voorbereidingen maar wie weer houdt jij ervan een deal met je klant te vieren door bijvoorbeeld samen een glas champagne te heffen of dat je een taart te sturen. Of dat je met een grote prospect een tweede verkoopgesprek voert aan de lunchtafel in een goed restaurant. Of koud te bellen tijdens een boswandeling. De juiste voorbereidingen is een grote must. Met creativiteit kan je dus ook voorbereiden op het voorbereiden in de verkoop.

Als je dit artikel handig of praktisch vind, deel dit vooral met je netwerk via je social media accounts of meld je aan op www.saleslegends.tv voor meer relevant informatie over sales en salesmanagement. Je kunt ons ook vinden op Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en Instagram.