Sales legends Media

Is verkopen jouw vak?

Er zijn vele redenen om niet voor het verkoopvak te kiezen. En er zijn vele redenen omdat wel te doen.  Verkopen is past niet bij iedereen. Een beroep moet bij je passen, of je daar nu naar vroeger of later achter komt.

Als je lui bent, zal het je niet erg goed doen om in de verkoop te gaan werken. Het is een vak dat gebaseerd is op activiteiten en productiviteit. Als je niet de juiste dingen doet op het juiste moment, gebeurt er niks. Je hoeft geen extravert persoon te zijn om het goed te doen in de verkoop. Maar het helpt je als je van mensen houdt en goed bent in het creëren en ontwikkelen van relaties. Als je conflictmijdend bent, dan is verkopen moeilijk. Als je moeite hebt om door anderen uitgedaagd te worden, dan wordt ontwikkelen lastig.  Als zakendoen niet jouw ding is, dan zal de zakelijke verkoop niet jouw ding zijn.

Je mag verwachten dat je in je verkoop carrière onder aan de ladder moet beginnen. Of anders gezegd, je start op een instapfunctie met een passend salaris en klantniveau. Je hebt keer op keer de kans om jezelf te bewijzen aan je salesmanager en je progressie te laten zien. Voor een zal dat sneller gaan dan de ander. Die moet er harder voor werken.

Als je dit artikel handig of praktisch vind, deel dit vooral met je netwerk via je social media accounts of meld je aan op www.saleslegends.tv voor meer relevant informatie over sales en salesmanagement. Je kunt ons ook vinden op Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube en Instagram.