Sales legends Media

Onze gast van vandaag is een oude bekende van me. We werkten samen in de meest competitieve markt die er bestaat. De vervanging van kopieerapparaten en printers in een markt die krioelde van de concurrenten, of alternatieven, zoals hij het noemt. Door zijn rotsvaste karakter en zijn passie voor sales klom hij op bij Veenman als Manager Solutions. Tijdens die vroege leerschool heeft hij dingen geleerd die hij tot op de dag van vandaag nog gebruikt: Elke Nee brengt je dichter bij een Ja, en bouw een vaste routine op van klanten benaderen. Voor de rest is het pure passie.

Deze salesfanaat is momenteel de algemeen directeur van een succesvol softwarebedrijf en nog tijdens deze podcast heeft hij onze Peter Deege van Sunbeam gepitcht over hoe je een ERP pakket of CRM pakket moet aanschaffen. We hebben ademloos geluisterd. Hij geeft ons in deze aflevering een belangrijke les: bereid elke softwaredemo goed voor en als het dan niet lukt: botte pech. It’s all-in the game! Oja, zijn laatste tip: koop een notitieboekje! Chiel zit vol wijze lessen, maar zijn carrierepad leert ons de belangrijkste: als je maar lang genoeg gewoon doet, word je vanzelf bijzonder.

Hij is de koele kikker in het mijnenveld van softwaresales, de ijsbeer in de top van salesmanagement, hij is de CEO van  het IT bedrijf Consolit.