Sales legends Media


Mariette Hamer − Culture Diagnose

Onze salesbaas van vandaag verdient haar geld met het uit elkaar rafelen van een organisatiecultuur. Ze was onder andere business director bij Ogilvy en business associate bij de Boston Consulting Group. Tegenwoordig heeft ze een eigen adviesbureau op het gebied van organisatiecultuur. Ze geeft antwoord op de vraag: hoe bouw ik een salescultuur in mijn organisatie die maximaal resultaat oplevert voor iedereen. We praten over de harde kant en de zachte kant van leidinggeven, inclusiviteit en we hebben het zelfs over het nut en het gevaar van mensen indelen in kleuren en persoonlijkheidstypen volgens DISC en MBTI.

Deze energieke en gedreven consultant heeft nog wel een advies voor John de Mol en Talpa, want cultuur betekent ook duidelijk afspraken maken over wat je niet meer zult doen. Ze is niet de voorzitter van de Sociaal Economische Raad, maar ze inspireert mij om sales en cultuur op een dieper niveau met elkaar te verbinden. Ze is de eigenaar van adviesbureau Culture Diagnose, hier is Mariette Hamer!

Wil jij in contact komen met andere luisteraars van Salesbazen? Meld je dan aan voor onze speciale WhatsApp groep, door een bericht te sturen naar O6876O83ll. Ken je een salesbaas voor de podcast? Stuur dan een e-mail naar redactie@saIesbazen.c0m.